Liiketoimintasegmentit

Tuotteet

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana EB ja Sherbrooken yliopisto Kanadan Quebecistä esittelivät yhteistyössä kehittämänsä uudentyyppisen kaupunkiajoon tarkoitetun älytekniikkaa hyödyntävän sähköauton VUE:n (Vehicle Urbain Electrique) kansainvälisillä CES-messuilla Las Vegasissa. Ensimmäisellä neljänneksellä EB myös julkisti kehittäneensä monimutkaisten kuljettajaa avustavien järjestelmien testaamista helpottavaa edistyksellistä teknologiaa. EB Assist Car Data Recorder -testausjärjestelmän avulla tuotekehitysinsinöörit voivat tallentaa ja visualisoida testiajossa kerättyjä tietoja tavallisella tabletilla (taulutietokoneella) ilman monimutkaisia kytkentöjä ja erillisiä näyttöjä ja näppäimistöjä.

Kesäkuussa EB esitteli uuden version EB Assist Electronic Horizon -sähköisestä horisonttiratkaisustaan, joka tukee uusimpia ajamista auttavia toimintoja. Tämän uuden version avulla niissä voi käyttää digitaalisia karttatietoja eri automallistoissa ja varustetasoissa myös ilman aktiivista navigointijärjestelmää.

Tunnustuksena pitkän linjan asiantuntemuksesta ajamista auttavissa, maksimaalisen turvallisuuden, laadun ja suorituskyvyn tarjoavissa ohjelmistoratkaisuissa, EB voitti Best Telematics Safety and Security Award -palkinnon Daimlerin kanssa kehittämistään ajamista auttavista ohjelmistoratkaisuista Telematics Detroit konferenssi- ja messutilaisuudessa (4.-5.6.) Detroitin esikaupungissa Novissa, Michiganissa.

Lokakuussa EB toi markkinoille uuden autojen elektronisiin ohjausyksiköihin (ECU) tarkoitetun turvajärjestelmien käyttöjärjestelmän EB tresos Safety OS Multi-Core:n. Autonvalmistajat tarvitsevat moniydinarkkitehtuuria voidakseen toteuttaa uusia turvallisuusratkaisuja. Pariisin autonäyttelyssä EB ja Nuance esittelivät puheohjauksen ja luonnollista kieltä ymmärtävän (NLU) tekniikan yhdistelmän osana uuden Audi TT Roadsterin Virtual Cockpit -mittaristoa. Sen avulla kuljettaja voi hallita Audi TT:n viihde-, viestintä- ja navigointiominaisuuksia entistä luonnollisemman vuorovaikutuksen kautta.

Vuonna 2014 e.solutions GmbH edistyi tavoitteensa mukaisesti uuden viihde- ja viestintäjärjestelmäohjelmiston kehittämisessä Volkswagen-konsernin automalleja varten. e.solutionsin tuotteissa käytetään myös EB:n navigaatio- ja puheenohjaustuotteita. Vuoden 2014 lopussa e.solutionsilla oli 431 työntekijää Saksassa.